Termálne kúpele Poľsko: 6 TOP miest na termálny oddych

Termálne kúpele Poľsko: 6 TOP miest na termálny oddych

Polsko je známe nielen svojou bohatou históriou a kultúrnym dedičstvom, ale aj termálnymi kúpeľmi. Ak hľadáte miesto, kde si oddýchnuť a načerpať novú energiu, termálne kúpele v Poľsku sú ideálnou voľbou. Termálne pramene majú blahodarné účinky na telo aj myseľ.

Či už trpíte zdravotnými problémami, alebo si chcete len užiť relax, termálne kúpele sú skvelou voľbou. Pozrime sa na TOP 5 miest na termálny oddych v Poľsku.

1. Termy Bukovina

Termy Bukovina sú jedny z najznámejších a najobľúbenejších termálnych kúpeľov v Poľsku. Nachádzajú sa v malebnej oblasti Tatier, neďaleko mesta Zakopané. Kúpele sú ideálne pre milovníkov hôr a relaxu v teplej vode s výhľadom na Tatry.
Termy Bukovina ponúkajú 20 bazénov s termálnou vodou o teplote až 38 °C. Okrem bazénov tu nájdete vírivky, sauny a rôzne wellness procedúry, ktoré pomôžu uvoľniť sa po dni strávenom v horách.

2. Termy Bania

Termy Bania sa nachádzajú v Białke Tatrzańskej, neďaleko Zakopaného. Kúpele sú skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú relaxovať po turistike alebo lyžovaní. Termálna voda pochádza z hĺbky 2 500 metrov a je bohatá na minerály, ktoré majú blahodarné účinky na zdravie.
Areál zahŕňa niekoľko bazénov s rôznou teplotou vody, sauny, wellness centrum a zábavné atrakcie pre deti. Termy Bania sú ideálnou destináciou pre rodinné dovolenky.

3. Chochołowskie Termy

Chochołowskie Termy je jeden z najväčších termálnych komplexov v Poľsku. Ponúka viac než 30 bazénov a atrakcií, ktoré uspokoja ako milovníkov relaxácie, tak aj tých, ktorí hľadajú aktívny oddych.
Voda v bazénoch je bohatá na síru, sodík, draslík a vápnik, čo ju robí ideálnou pre liečbu kĺbových a svalových problémov. Chochołowskie Termy sú tiež obľúbeným miestom pre wellness procedúry.

4. Termy Szaflary

Termy Szaflary sú pokojné termálne kúpele nachádzajúce sa v dedine Szaflary. Sú ideálnym miestom pre tých, ktorí hľadajú únik od ruchu mesta. Voda má teplotu medzi 30 a 38 °C a je bohatá na minerály, ako sú síra a kremík, ktoré prospievajú pokožke a kĺbom.
Kúpele ponúkajú vnútorné aj vonkajšie bazény, vírivky a sauny. Je to ideálne miesto na relaxáciu počas celého roka.

5. Termy Uniejów

Termy Uniejów sú jediné termálne kúpele v strednom Poľsku, nachádzajúce sa neďaleko Lodže. Termálna voda má teplotu okolo 68 °C a je čerpaná z hĺbky 2 000 metrov.
Kúpele ponúkajú širokú škálu wellness procedúr, od bazénov a sáun po masáže a zábaly. Voda v Termy Uniejów má vysoký obsah minerálnych látok, čo prospieva kožným problémom a reumatizmu.

Sauna

6. Termy Mszczonów

Termy Mszczonów sa nachádzajú v blízkosti Varšavy, čo z nich robí skvelú destináciu pre tých, ktorí hľadajú termálny oddych blízko hlavného mesta. Sú známe svojimi prírodnými termálnymi prameňmi, ktoré majú teplotu okolo 30 až 34 °C a obsahujú množstvo minerálov prospešných pre zdravie.
V areáli nájdete niekoľko bazénov, vrátane rekreačných a liečebných, víriviek a sáun. Termy Mszczonów ponúkajú návštevníkom nielen relaxáciu, ale aj možnosť športových aktivít vďaka priľahlým športoviskám. Navyše tu môžete vyskúšať wellness procedúry, ktoré pomôžu uvoľniť svaly a zlepšiť vašu celkovú kondíciu.

Tieto kúpele sú ideálnou voľbou pre rodiny, jednotlivcov aj páry, ktorí hľadajú príjemné miesto na oddych a relaxáciu. Vďaka dobrej dostupnosti z Varšavy sú Termy Mszczonów skvelým cieľom pre jednodňové výlety.

Záver

Termálne kúpele Poľsko ponúkajú širokú škálu možností, ako si oddýchnuť, zregenerovať telo a načerpať novú energiu. Či už hľadáte pokojné miesto uprostred prírody alebo luxusný komplex s množstvom wellness služieb, poľské termálne kúpele majú čo ponúknuť.
Od horských kúpeľov v Tatrách až po kúpele v strednom Poľsku, termálne kúpele v Poľsku vám umožnia vychutnať si prírodné liečivé pramene, bez toho aby ste museli cestovať ďaleko. Tak neváhajte a vydajte sa do niektorej z týchto oáz pokoja a relaxácie, aby ste načerpali novú silu a energiu.

Poľsko
Zdroje: Termy Bukovina, Termy Bania, Cholowskie Termy, Termy Szaflary, Termy Uniejów, Termy Mszczonów